Er gebeuren mooie dingen rond de kribbe

En dan staat er zomaar een prachtige vleugel in de kerk. Een paar weken geleden had  muziekvereniging Irene een concert in Cool. Daar hoorden ze dat Cool een nieuwe concertvleugel had aangeschaft en dat ze de oude zouden weggeven. Hij moest ergens in de gemeente Dijk en Waard komen en je kon je inschrijven als je in aanmerking wilde komen. Erik heeft dit gedaan voor de PGSP en zie daar: we hebben hem gekregen! Het is een Bechstein concertvleugel.
In 1853 stichtte Carl Bechstein zijn eerste pianofabriek in Berlijn. Er werden handgemaakte piano’s en vleugels vervaardigd die al snel bekend werden vanwege de mooie klank. Niemand minder dan Franz Liszt speelde vaak op een Bechstein. Samen met Blüthner en Steinway & Sons werd het één van de grootste wereldmerken. We bevinden ons in goed gezelschap want er staat ook een Bechstein op Buckingham Palace.
Ik heb u al eerder aangegeven dat we een erfenis hebben gekregen. Mw. A. Kok-Groen heeft ons in haar nalatenschap meegenomen en daar zijn we haar erg dankbaar voor. We willen dat geld dan ook een bestemming geven zodat we kunnen zeggen: ‘Dat is geschonken door mw. Kok.’ Zo zijn er al de nieuwe stoelen van de Voorhof en hebben we een nieuwe kanselbijbel NBV21 aangeschaft.
U ziet het; er gebeuren mooie dingen rond de kribbe in onze kerk. Ik wens u gezegende kerstdagen.

Cobi Kroese

Ga terug