Van de voorzitter van de kerkenraad

Al een paar maanden voelde ik mij een beetje als Jona. Mijn ambtstermijn als ouderling zou met Pinksteren aflopen, maar de plek van de voorzitter kwam ook vrij. Ik had er eigenlijk niet zo veel zin meer in.
De corona-tijd heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik was een soort van ‘losge­weekt’. En doordat we als kerkenraad niet meer bij elkaar kwamen, raakten we elkaar ook een beetje kwijt. En toen we weer bij elkaar mochten komen, was de fut er een beetje uit.
En eerlijk, de zondagmorgen doorbrengen met de laptop op de bank met een bakkie koffie was ook heel aantrekkelijk!
Er kwamen visitatoren, want we maakten ons als kerkenraad zorgen over de toekomst: hoe houden we onze gemeente levend? Ik wist het even niet. Maar… er was nog steeds geen voorzitter gevonden en Pinksteren was in aantocht. Ik voelde wel dat er toch iemand moest opstaan. Toen ik uiteindelijk toch besloot te verlengen en mij voor het voorzitterschap beschikbaar te stellen, voelde het goed. Een soort van rust kwam over mij heen. Een rustgevend briesje. De Geest van God? Zo voelde het wel.

Voorzitter van de PGSP, een spannende uitdaging die ik samen met u wil aan­gaan. Uiteraard weet ik nog steeds niet hoe onze toekomst er uit gaat zien, maar de Geest gaat rond en roept ons: kom, sta op en vertrouw! Samen één door de Geest.

Hartelijke groet,
Jantien Boersen

Reageren? Graag!!
jantien.boersen@pgsp.nl

Rondje Bergen

Deze zomermaanden hebben we perfect weer om te trainen voor het rondje Ber­gen van 5 km op zondag 2 oktober. Drie jaar geleden was een hele mooie och­tend met lopers van jong tot oud en supporters onderweg, terwijl in de kerk de woorden werden gezongen die de lopers voor het lopen gesproken meekregen. Een hele andere manier om ons verbonden te weten met elkaar en met God.

Heb je zin, geef je op bij mij!

Sportieve groet,

Kristianne Geus 06 – 12541613 jhgeus@gmail.com

Vakanties met aandacht

Het Vakantiebureau heeft weer een mooi aanbod voor u in 2022. Er zijn drie mooie hotels, gelegen op prachtige plekken midden in de natuur, of u kunt een weekje varen met het vakantieschip Prins Willem-Alexander. In deze vakantie­week is er van alles te doen. U kunt al wandelend of fietsend de omgeving van de hotels verkennen of meedoen aan de activiteiten die de vrijwilligers voor u organiseren of mee gaan met één van de aangeboden excursies. In de avond wordt er ook van alles georganiseerd: een concertje, een leuke quiz of meezin­gen met een gezellig optreden. Zoals u ziet, voor elk wat wils. Het Vakantiebu­reau wil vakantie bieden voor mensen voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is. Vanuit deze gedachte organiseert het Vakantiebureau vakantieweken. Er zijn verschillende vakantieweken, zoals voor senioren zonder of met een lichte zorgbehoefte of met een licht verstandelijke beperking of voor mantelzorgers met thuiswonende partners met dementie. De open protestants christelijke identiteit van het Vakantiebureau komt daarnaast tot uiting door de aanwezig­heid van een pastor (predikant of geestelijk verzorger) in de vakantieweken. De pastor gaat ook voor in de zondagse viering in het hotel. Er zijn altijd voldoende vrijwilligers aanwezig, waaronder gediplomeerde verpleegkundigen en verzor­genden.

Heeft u niet de mogelijkheden om de kosten van het verblijf in het hotel of voor het vervoer naar uw vakantieadres te betalen, kunt u altijd de diaconie inscha­kelen om te kijken wat er mogelijk is.

Heeft u interesse in deze vakantieweken, kunt u informatie verkrijgen bij Lia van Doorn, tel.nr. 072-5643155.

De PGSP op Facebook

Er is een Facebookpagina voor gebruik door de gemeenteleden, de interne pagina:

https://www.facebook.com/groups/267062306727930/

Er is ook een externe Facebookpagina, waarmee beoogd wordt om niet-gemeenteleden te informeren over de activiteiten binnen de PGSP-gemeente: https://www.facebook.com/PGSintPancras/

 

Wandelweekend 2022

Beste wandelaars, Dit najaar gaan wij weer op wandelweekend.

Deze keer zal dat zijn vanaf vrijdag(avond)

7 oktober t/m zondagmiddag 9 oktober.

De locatie is weer eens wat anders: Noord Limburg, vlakbij Venray. Hier bestaat het landschap uit stukjes bos, open land met boerderijen en heide. Aan de an­dere kant van de Maas ligt dan nog Arcen met daarboven Nationaal Park Maas­duinen. Al met al een mooie omgeving op ongeveer 2 à 2,5 uur rijden van Sint Pancras. Wij hopen er weer een mooi en inspirerend weekend van te maken. De locatie heet De Gunse Hoeve (de Hooischuur), Gun 28, 5866 GG Swolgen. Opge­ven voor dit prachtige weekend kan via wandelweekend@quicknet.nl of bij on­derstaande personen. De kosten bedragen € 80,-- p.p. voor het hele weekend.

Wandelgroeten, Karel de Boorder, Peter Houtman en Kees Krol