Collecte in juli en Augustus en Kids in Actie

Ook deze periode staan we stil bij de actie van Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) voor corona, en de actie voor opvang van vluchtelingen in Griekenland. En in Nederland actie Vakantietas 2021. "Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland”. Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten veel kinderen in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn gevlucht uit landen als Afghanistan, Syrië en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.
De SHO actie: de actie van Giro555 richt zich op sneller vaccineren en medische hulp aan kwetsbare landen, voor India, Nepal, Afghanistan en Jemen, maar ook Suriname. De coronacrisis is een ramp van ongekende omvang en is in de armere landen nog lang niet voorbij. De donaties die tot dusver zijn binnengekomen, worden onder andere besteed aan beschermende kleding voor zorgverleners in India, zuurstofflessen voor coronapatiënten in Nepal, voorlichting over het belang van vaccineren in Afghanistan en injectienaalden voor Jemen en mobiele koelboxen in Suriname.
‘Samen in actie tegen corona’. Kom met ons in actie! Graag willen wij bij Kerk in Actie kinderen betrekken. In de komende weken horen we veel over ontmoetingen die Jezus heeft. De kindernevendienstmethode van Kind op Zondag heeft, elke week, een kort verhaal. Zondag 11 juli 2021 – Johannes 5:19-36a “Ik doe het niet uit mezelf”, Jezus is in gesprek met mensen die kritiek op hem hebben. Hij zegt dat hij niets uit zichzelf doet, hij doet alleen wat de Vader van hem vraagt. Ook verwijst Jezus naar Johannes de Doper, die gezegd heeft dat Jezus echt de Messias is.
Kinderactiviteiten: Idee: ga in de vakantie fietsen met het hele gezin. Of organiseer een sportactiviteit of de Sportkerk (in de gemeente of dorp of familie) die in jullie/u ogen wel wat beweging kan gebruiken, zie jongprotestant.nl. Tip: Fairtrade: we hebben nog wat lekkers voor bij de koffie na de dienst. En we hopen weer na de vakantie met de Fairtradetafel te staan. Wil je meehelpen, laat het weten! Meld je aan bij de Fairtrade werkgroep of diaconie@pgsp.nl.
Collecte voor actie Vakantietas: je zult maar elke zomer je klasgenootjes op vakantie zien gaan, terwijl jouw ouders geen geld hebben om eropuit te trekken. Wat duurt een zomervakantie dan lang! Een vrolijke rugzak vol speelgoed, toegangskaartjes en een tegoedbon voor een ijsje is voor kinderen uit kwetsbare gezinnen extra welkom. Elke zomer deelt een groot aantal protestantse gemeenten deze rugzakjes uit aan kinderen in hun omgeving.