Clubs

JEUGDCLUBS WEER VAN START

Wanneer: donderdag 15 september, iedere 14 dagen.
Waar: in De Regenboog Hoe laat: van half zeven tot half acht
Wie: jongens van groep 5 t/m 8, meiden van groep 5 en 6 Wat: knutselen, proefjes, techniek, spelletjes, van alles wat Dus van harte welkom!

Tot 15 september,

Willeke, Marycke, Kees en Sipke

 

MEIDENCLUB

Donderdagavond, één keer in de twee weken, komen 18 meiden gezellig naar de meidenclub in de Regenboog. Het is altijd een hele gezellige drukte. De meiden vinden het superleuk! Iedere keer hebben we weer een andere knutsel bedacht, zoals een egel van karton, kaarten met knopen, dennenappels en kastanjes versieren. Ook wordt er lekker gedanst op vrolijke (opwekkings)liedjes. Jente is er als leiding bijgekomen, en af en toe komt Birthe helpen. Daar zijn we heel blij mee.
Helaas is er voor de meiden van groep 7 en 8 nog steeds geen leiding. Het zou toch heel leuk zijn als zij ook naar club kunnen.
Dus als je denkt: dat is wel iets voor mij, laat het weten aan ons. Je mag altijd een keer komen kijken bij de meidenclub groep 5 en 6!

Groetjes van Birthe, Jente, Willeke en Marycke  

JONGENSCLUB

We zijn inmiddels al weer enkele keren bij elkaar geweest met een stuk of twaalf jongens. Het is steeds weer een gezellige boel. Aan het begin van de avond mag iedereen iets vertellen over wat hij belangrijk vond in zijn leven in de afgelopen week. Dat doen we met een glas limonade en een stuk koek erbij. Daar moeten de jongens wel aan wennen, maar het gaat steeds beter.

Daarna hebben we een kort gesprek over een onderwerp. De afgelopen keren ging het bijvoorbeeld over: moet je altijd de waarheid zeggen? Als jouw vriend een mooi cadeau heeft gekregen van Sinterklaas en hij komt dat vol trots laten zien en jij vindt er niks aan, wat zeg je dan? We hebben ook een filmpje laten zien, waarbij de jongens moesten opletten en tellen hoe vaak de bal werd overgespeeld. En dan blijkt dat er een gorilla tussen de ballengooiers doorliep, die niemand had gezien. Wat je ziet, is dus niet altijd de waarheid. Zulke onderwerpen leveren aardige gesprekjes op.

Vervolgens gaan we met elkaar figuurzagen, verven, biljarten of tafelvoetbal spelen. Dat is toch altijd weer het leukste. Zo’n clubuurtje is om voordat je het in de gaten hebt.

Kees en Sipke