19.00 Refresh, de ontmoeting BOL

Armeense vluchteling en arts spreekt bij Refresh

BROEK OP LANGEDIJK - Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden. Inmiddels is Gor 30 jaar, spreekt vloeiend Nederlands, heeft zijn studie medicijnen in Nederland succesvol afgerond, werkt als arts spoedeisende hulp in het Medisch Centrum Zuiderzee in Lelystad.

Hij vertelt erover bij Refresh op zondag 6 oktober om 19.15 uur.

De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin ‘hartstikke uitgeprocedeerd’, zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

Inmiddels is Gor 30 jaar, spreekt vloeiend Nederlands, heeft zijn studie medicijnen in Nederland succesvol afgerond, werkt als arts spoedeisende hulp in het Medisch Centrum Zuiderzee in Lelystad. Hij is een begenadigd spreker die de luisteraar op kleurrijke wijze een inkijkje kan geven in het leven van een asielzoeker en is schrijver van het boek 'Geluk Zoeker'. Hij was winnaar van het televisieprogramma 'Premier Gezocht' en in 'Door de Wereld' vertelde hij over zijn politieke ambities en zijn belangrijkste inspiratiebron: zijn geloof. Gor zegt zelf; "Ik ben geen gelukszoeker maar een geluksbrenger."

Na de samenkomst vindt er 'meet & greet' plaats met Gor. Onder het genot van een drankje en snacks kan er dan nog gezellig worden doorgepraat. 

Refresh, gebouw ‘De Ontmoeting’, Dorpsstraat 128 te Broek op Langedijk. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Meer info: refresh-online.nl 

 

Ga terug